Szórakozás és adrenalin a Duna Kazán -szorosnál!

Szórakozás és adrenalin a Duna Kazán -szorosnál!

.  Úgy gondoltad, hogy rendkívüli, kalandosélmények kipróbálásért a Niagara vizeséshez vagy netán az Everest hegycsúcsra kell elérned és tényleg kételkedtél volna ha valaki azt állítja, hogy itt Romániában is hasonlóan szórakozhatsz.Orsova egy legendás tartomány, ahol a Duna egy gyönyörű álmot jelképezhet és ahonnan bármikor útnak indulhat egy rendkívüli,kalandos vakáció.

Nincs szükséged sok cuccra vagy nagy pénzösszegre, ami meg abátorságot illet – meg kell említenünk, hogy ebben a mesében, amelyet előtted sokan mások átéltek,  a résztvevő főszereplőkéletkora, egy évestől nyolcvan évesig terjedt.Jól hangzik? Hát persze, hogy igen!

Te is megteheted, a barátaidtársaságában, minden egyes nap, tavasztól késő őszig. Ahhoz, hogy elinduljál a kaland útján, először is el kell érned Orsovára, vonattal – vagy még jobb ha személygépkocsival az E 57-es úton(Orsova 25 kilométerre található Szörénytoronytól (Drobeta-Turnu Severin) Temesvár (Timişoara) irányában.

És most  figyelj az elvégzendő lépésekre:

1.Rendkívüli élményekre vágysz?

– A motorcsónakok várnak!

 A Dunán a közlekedés motorcsónakkal történik. Két gyors motorcsónak indulásra készen vár rád az orsovai kikötőben, pár lépésre a Transilvania Banktól.Két óra leforgása alatt, ameddig tart egy szokásos sétaút a Kazán-szorosban, Nicu úr lesz majd számotokra az útikalauz, egy szimpatikus és bőbeszédű személy, aki hihetetlenül sok mindent tud azokról a helyekről amelyeket látni fogtok. Tudnotok kell, hogy amennyiben neked és társaidnak külön programra szottyan kedvetek, csak kérnetek kell és legtöbbször meg is valósulhatóhajotok.Készülj fel egy teljesen új élményre amely érzékeidet eddig nem tapasztalt módon teszi próbára. Érezned kell az arcodatszemerkélve korbácsoló, finom porrá zúzódott vízcseppek ízét. A motorcsónak eleje kiemelkedik a vízből és érezni fogod amint az andrenalin szinted egyenes arányban emelkedik a sebességgel.Kiáltozhatsz, visítozhatsz, élvezheted a szabadság mámorító érzését, mert igazán szabad vagy a 43 kilóméteres Orsova Kazán-szoros útvonal távolsága alatt.Természetesen, ha szeretnél többet maradni, esetleg megismételni a szórakozást a következő napokon is, s mivel nem vagy helybeli,gondolnod kell egy pár elintézendő szempontra is, mint például: a szállás és étkezés, de ezekkel kapcsolatos gondjaidat megoldják anemrég megismert barátaid, Nicu úr és közeli ismerősei, akik akörnyék legjobb turisztikai panzióit fogják ajánlani számodra ésteljesen megbízhatsz tanácsaikban.

2.Szépségnek és történelemnek szánt idő! Decebal mellszobra.

Jól kapaszkodj, mert a meglepetések rövid időn belül kezdődnekaz Orsovától való elindulást követően.A táj szépsége le fog nyűgözni.

A Duna több ezer éven át mardosta hullámaival a sziklát, amig kiásta azt a medret amelyet most láthatunk, a múlt században pedig az emberek is bekapcsolódtak vízenergiahasznosító épitményekkel, amelyek elősegítették ennek a környéknek könnyebb hajózhatását. A tájképen kivül, a Vaskapú Nemzetközi Parkjában egyedlálló turisztikai létesítményeket is láthatsz: a mraconiai Decebal mellszobor (Iosif Constantin Dragan történész által finanszírozott projekt), Tabula Traiana, Mracuna Kolostor, Ponicova Barlang, Veterani mesterséges barlang vagy aKazán- szorosi tulipánt rejtő természetvédelmi területet.

Több alkalommal is meállunk, hogy nyugodtan szemlélhessük a természet és a történelem igazi csodáit és bizonyos esetekben (amennyiben a sétaútatok időpontja megegyezik a látogatási időponttal és a vízszint magassága lehetővé teszi a horgonyozást)partra léphetsz (például a Veterani barlangnál) és barlankutatókéntbővítheted tapasztalataidat pár lépés erejéig. Hát igen, lesz majd amit mesélned amikor hazaérsz, sokkal több ismeretre teszel szert azokkal szemben akik még nem jártak itt, és ezek az emlékek több éven át élénken megmaradnak.

3.Fagd meg a nady halat

Persze, a legjobbat a végére hagytuk! Tudod mit? Ha legalább egyszer életedben álmodtál arról, hogy te is előadhatnál egyhorgásztörténetet, most nem fogod elszalasztani az alkalmat. Mert, igen, a dunai szórakozás résztvevőinek mindig rendezhetnekkiváló sporthorgászati partikat. Te is kifoghatsz a fenti képhez hasonló halakat és egy fényképezőgép mindig akad a közelben.

. A tényleg komoly horgászok számára létezik egy tematikusan szervezett, zsürivel és dijnyertesekkel megrendezett verseny. Amennyiben többet szeretnél erről tudni, érdeklődjél az Orsova-Ogradena bárkán  rendezett spinnig versenyről.Az első rendezvény 2011 október 29.-én volt, a másodikot,”Wizard Kupa” jelenlétével, 2012 márciús 31.-én rendezték meg, ahol két horgászból álló 24 csapat vett részt.

. Ezzel a sráccal mindig fogtok találkozni. Andrei a neve, a tulaj fia, az intenzív angol osztály belevaló tanulója. Kezében, a motorcsónak egyszerű játéknak tűnik, a halak pedig Orsovától a Kazán-szorosig rettegnek kifeszített horgászzsinorjától. Mesélek róla, mert pár pillanat alatt már meg is barátkoztatok vele és mint egy jó vendéglátó megtesz mindent, hogy ti jól érezéttek magatokat.

Tehát, Orsován, tavasztól késő őszig, amig hajózásra alkalmas körülmények vannak, a motorcsónakos dunai sétaút teljes gőzzel zajlik.

Várunk benneteket és barátaitokat, a motorcsónakok készen állnak minden nap és a nap minden pillanatában.

Igen, a szórakozás érvényes a lányoknak is, tulajdonképpen ők fűszerezik a kalandot mint általában minden körülményt, éshorgászhatnak is veletek, ha a kedvük úgy tartja.

Vidámsághaverom…. és adrenalin, amennyit elbírsz !!

Gyere te  és !

Kapcsolattartási információk:0727399853IMG_20160419_102710

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>